Välkommen

Välkommen till www.angelsandgnoms.n.nu.

 

##FACEBOOK-LIKE##

Nyhetsbrev

Länkar

 

 

 

 

 

 

Smycken

Jag har nu börjat med att tillverka smycken genom glasfusing, vilket är jätteroligt. Kan jag starkt rekommendera om du inte redan provat och vill lära dej något nytt.

Fusering betyder sammansmältning och är en teknik där man smällter samman och formger glas. Man komponerar sina egna mönster i olika lager, som sen smälts ihop.

Detta är en gammal tekning som sägs utvecklats för 4000 år sedan av egypterna. Tekniken var "hemlig" och har varit mer elelr mindre "bortglömd" men för ca 60 år sedan väcktes intresset upp på nytt i USA.

På 70-talet blev det även populärt i Sydamerika, speciellt i Argentina och Chile, där man exprimenterade med olika pigment, och oxider samt metaller såsom mässing, koppar, silver och guld. Detta komponerades mellan olika glasskivor för att få fram fina effekter.

Nu börjar fusering bli poppis igen, speciellt då man nu lätt kan få tag på olika glas i fina färger som är kompartibla vilket gör det kul och spännande att designa och komponera egna uttryck.

Detta är så kul att jobba med, har du inte provat än, så gör det! Eller vill du beställa ett smycke, är det bara att du hör av dig. Klicka bara in dej på sidan "Kontakt" skicka mej ett meddelande, så hör jag av mig.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)